Home / Paul’s Garden projekt

Paul’s Garden projekt

Projekt célja:

Ökológiai erdőkert létrehozása Nagykőrösön.

Az erdőkert létrehozása mellett a biodiverzitás megőrzése és a környékbeli lakosság környezettudatos gondolkodásának elősegítése, egy aktív helyi közösség építése, mely a környék fejlődését hozhatja magával.

Paul’s Garden
Paul’s Garden tree

Projekt történet:

1990 évek elején a hely névadója Fekete Pál elültette az első fákat itt, az alföldi homokos területen ahol már évtizedekkel előtte kiskerti gazdálkodás folytattak. A terület száraz, napsütéses, a talaj futóhomok. Ezeken a területeken évszázadokkal ezelőtt erdőségek voltak, melyet az ember kivágott, parcellázott és nagyterületeken monokultúrával beültett. Az erdők jótékony hatásai eltüntek és a talaj a lassan tápanyagszegény, a táj sívár lett. A betelepítések után a második évben már lehetett látni a pozitív változást a talaj vízgazdálkodásában, a növény és állatvilágban.
Pál nagy álma, egy kis erdő volt. Egy erdő ahonnan Ő is jött és ahonnan az ember származik. Egy erdő mely menedéket ad madaraknak, állatoknak. Egy kis erdő mely menedék lehet nekünk is és fajgazdagságával, szépségével mintául szolgálhat a jövő generációinak.

Paul’s Garden ültetés

Várjuk azon cégeket, szervezeteket, illetve magánszemélyeket, akik szívesen részt vennének Paul’s Garden kialakításában és hosszú távú működtetésében.

Sok ember közös munkája ez a projekt, segítsd Te is lehetőségeidhez képest, gyere el programjainkra és tartozz egy aktív közösség közé!

Projekt azonosítója (a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni): pg001

Színkód: zöld

Elérhetőségek:

Projektvezető: Kecskeméti Gábor
Telefonszám: +36 30/ 910-5960
weboldal: szabadlevego.hu
e-mail: info@szabadlevego.hu