Home / Guba mezeje

Guba mezeje

Projekt célja:

A Szabad Levegő Alapítvány permakultúrás bemutatókertet tervez Kecskemét külterületére.
A permakultúrás keretünket, három részből kívánjuk kialakítani, egy erdőkertből, egy mélymúlcsos kertből és egy mezei növénytársulásból. A gazdálkodás és bemutatóhely kialakítása mellett célunk, a külterületi tájfenntartás megőrzése Kecskeméten.

Továbbá célunk az erdőkert és permakultúra mellet, a természetes mező részlet megőrzése, ahol élőhelyeiken lehet tanulmányozni a növényeket, gyógynövényeket és emellett egy olyan szabadidő eltöltésére alkalmas hely létesítése, hol egy családi vagy baráti program keretében pihenhetik ki a rohanó hétköznapok fáradalmait az idelátogatók.

Növénytársulás

Az ingatlanon lévő házat tanyasi vendégházzá kívánjuk átalakítani, ahol igény szerint megszállhatnak a hozzánk látogató vendégeink.

Guba Mezején rendezvényeket és bemutatókat tarthatnak kézművesek, hagyományőrzők és környezetvédelemmel foglalkozó cégek és szervezetek, illetve gyerekeknek táborokat szervezhetnek.

A természet és tradicionális hagyományok ápolása mellett a kultúránk védelme és a környékbeli lakosság identitásának elősegítése a célunk, ezáltal egy aktív helyi közösség építése, mely a környék fejlődését hozhatja magával.

Guba-mezeje
Guba-mezeje

A természet és tradicionális hagyományok ápolása mellett célunk a kultúránk védelme és a környékbeli lakosság identitásának elősegítése a célunk, ezáltal egy aktív helyi közösség építése, mely a környék fejlődését hozhatja magával.

Közösség építés

Várjuk azon cégeket, szervezeteket, illetve magánszemélyeket, akik szívesen részt vennének Guba mezejének kialakításában és hosszú távú működtetésében.
Ezen kívül a jövőben azon kézművesek, hagyományőrzők, illetve kreatív emberek jelentkezését, akik szeretnék bemutatni mesterségüket, illetve vállalják a folyamatos együttműködést közös tevékenységeinkkel.

Sok ember közös munkája ez a projekt, segítsd Te is lehetőségeidhez képest, gyere el programjainkra és tartozz egy aktív közösség közé!

Projekt azonosítója (a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni): gm001

Színkód: zöld

Elérhetőségek:

Projektvezető: Kecskeméti Gábor
Telefonszám: +36 30/ 758-7248
weboldal: szabadlevego.hu
e-mail: info@szabadlevego.hu

Olvassák szeretettel Guba mezejéről írt versünket:

Guba Mezeje

Parkomban már csendben hancúroz a jóság,
Tőled is szárnyalni kél, s lesz édes valóság.
Nem volt Ő messze, csak bölcsőjén álomba szenderült,
Itt van már a fénye, és halkan a szívedbe elmerült.

Jöjj hát, áldott idegen és ismerd meg a rétem,
meglásd majd nem is nehéz, csak egy kis szeretetet kértem.
Segítséged bepótolja a szépséget, mit áraszt,
így nem marad majd lelkeden, semmi ami fáraszt.

Jöjj hát, Barát, s hozz magaddal füvet, bokrot, ágat,
Láss csodát, mert meghálálom, csak hadd ültessek fákat.

Kecskemét 2010.

Támogasd Te is a Szabad Levegő Alapítvány Guba-mezeje projektjét.

Együtt a környezetünkért, együtt a bolygónkért!