Home / éghajlatváltozás / Föld napja

Föld napja

Április 22-én lesz a Föld napja.

A Föld erdőállománya minden évben 15 milliárd fával csökken főleg az erdőirtás, a földhasználat megváltozása, a városiasodás és a helytelen erdőgazdálkodás miatt.

Föld napja a szabadlevegő alapítvány szervezésében

A nemzetközi Föld Napja Hálózat arra biztat mindenkit, hogy ültessen és gondozzon minél több fát – mégpedig 7,8 milliárdot 2020-ig! Egy ember egy fát – mert addigra legalább 7,8 milliárdan élünk a Földön.

2016. április 22-én indul a hazai faültetési kampány Budaörsön. A település önkormányzata és az önkéntesek együtt elültetik az első fát a tervezett 10 millióból.

A jövőnk rajtunk múlik. Számítunk Rád!

fa ültetés a Szabadlevegő alapítvánnyal

Mit tehetsz? Ültess Te is egy fát és ápold! Küldj fotót az ültetésről.  Zöldíts, ültess cserjét, haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, vásárolj tudatosan, kerüld a csomagoltat, válts környezetbarát szerekre, egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit! Mindez ajándék a környezetnek és az egészségednek.

192 országban több mint egymilliárd ember cselekszik egy időben. Magyarországon a Föld napja a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulás,  amely a jövőnkről szól. Csatlakozz Te is és tégy az éghajlatváltozás ellen!