Home / éghajlatváltozás / III. Globális klímasztrájk

III. Globális klímasztrájk

A fiatalok tele vannak lendülettel, tettvággyal, hallgassuk meg ötleteiket, segítsük őket és mutassunk Mi is példát nekik.

Greta Thunberg 15 évesen három hétig minden iskolai napon a svéd parlament előtt ült, hogy tiltakozzon a klímaválság ellen. Arra kérte ismerőseit, hogy hozzanak magukkal ők is 5 embert tiltakozni, így vette kezdetét egy globális akció, mely idén szeptember 27-én a III. Globális klímasztrájk.

 

III. Globális klímasztrájk
Szeptember 27-én több magyar városban, többek között Budapesten a Clark Ádám téren és a Kossuth Lajos téren lesz klímatüntetés.

Támogassuk a gyermekek ötleteiket, tanulmányaikat, hogy képesek legyenek megoldani azokat a problémákat amiket (Mi is) generáltunk nekik.

„Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket.” – Albert Einstein

További információ és egy érdekes cikk a Kis lábnyom honlapon, (http://kislabnyom.hu/hir/ej-nem-erunk-ra-arra-mar-csatlakozzunk-klimasztrajkhoz-gyerekeinknek-es-jovo-foldlakoinak-nagyob) Vadovics Edina, GreenDependent, legalább 25 éve zöld- és klíma-aktivista… és sok álmatlan éjszaka túlélője… Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2019. szeptemberi (115.) számában.

Fridays For Future hivatalos honlapja: https://www.fridaysforfuture.org/

Együtt a környezetünkért, együtt a bolygónkért!

Az 8up és a Szabad Levegő Alapítvány támogatja azon kezdeményezéseket, melyek az Alapítványi céljainkkal konszenzusban állnak.