Home / Híreink / 10 éves a Szabad Levegő Alapítvány

10 éves a Szabad Levegő Alapítvány

2011 március 07-én alapítottuk meg Alapítványunkat, melyet a Pest Megyei Bíróság végzésével a 4.Pk.60.108/2011. ügyszám alatt jegyzett be.
Az elmúlt tíz év alatt rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva állunk itt, és bizakodva tekintünk a jövőbe.

Bízunk benne, hogy az emberek többsége képes lesz látni, és megérteni azokat a felvetéseket, ideológiákat, amiket a 10 évünk alatt képviseltünk és képviselnünk ma is.
2011-ben szerényen, pár magánember támogatásával kezdtük meg tevékenységünket, és a mai napig a lehetőségeink keretében, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük természeti és környezeti értékeinket.

Azért küzdünk, hogy megőrizzük azokat a kincseket amit Nekünk még szerencsénk volt látni és élvezni, illetve azért küzdünk, hogy az utánunk jövő generációk is, (már lehet nem is abban a formában mint Mi) élvezhessék a természet gazdagságát. Igaz lehetséges, hogy ők már pár dolgot nem láthatnak. Gondolunk itt azokra a fajokra, növényekre, állatokra, melyek az elmúlt évek során tűntek el a Földről.
Ez részben természetes evolúciós folyamat, nagyrészt viszont a felelőtlen emberi beavatkozás és környezetszennyezés következménye.


Saját tevékenységünkkel szeretnénk példát és utat mutatni, hogy nem feltétlenül az anyagiakon múlik, hogy mit tudunk tenni és építeni. Akarattal, kitartással és türelemmel, a hibáinkat is képesek vagyunk ellensúlyozni, s ha nem is helyrehozni, mert sajnos van amit már nem tudunk visszafordítani,  a jövőben tanulva ezekből a hibákból, s ezeket megtanítva a környezetünkben élőknek, és az utánunk jövőknek, esélyt adhatunk arra, hogy ne kövessük és kövessék el soha többet.
Bízunk abban, hogy a tudatosság, és az intelligencia is olyan irányba szingulár a civilizációnkban, hogy ezáltal rövid időn belül elérjük azt a létformát, ahol képesek leszünk egységben élni itt a Földön is a minket teremtő és körülvevő természettel.
A szemléletváltás mindenkinek a saját felelőssége, a lehetőség pedig abban rejlik, hogy közösen támogassuk azokat a kezdeményezéseket, melyek az utánunk jövő generációknak megtanítják, hogy hogyan tehetik élhetőbb helyé azt a környezetet, ahol létezni szeretnének.

Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki segítette, támogatta tevékenységeinket!


Reméljük egyre többen leszünk, és minden pillanatot aktívan tudunk kihasználni a céljaink elérésének érdekében. Ehhez, a  jövőben is szeretettel várunk minden segítő szándékú támogatást!
Mert feladat van, az időnk pedig telik!

Együtt a környezetünkért, együtt a bolygónkért!